Un projecte per a Menorca

Aquest darrer cap de setmana, me trobava a Menorca per assistir al II Congrés d’El Pi Menorca celebrat a la meravellosa finca de Binissués. Una antiga possessió –o lloc, com són conegudes les gran cases allà– amb unes vistes impressionants prop del Castell de Santa Àgueda i amb una explotació agrària activa que, al mateix temps, és l’espai on s’ubica el Museu de Ciències Naturals de Menorca.

Prop d’un centenar de persones vingudes de tota l’illa participaren de la jornada. La ponència ideològica, exposada de forma magistral per Joan Forcada, va fer esment en tres eixos: apostar per una Menorca smart, sostenible i que promogui la diversificació econòmica. I és que els companys d’El Pi Menorca han elaborat un treball extens per a gestionar l’illa i fer-ho amb un horitzó a 20 anys vista. Del primer dels eixos, de la Menorca smart, hem de dir que és la incorporació pràctica i real de les noves tecnologies als pobles i ciutats de l’illa. I és que la digitalització de les Administracions, també suposa un estalvi econòmic degut a la major eficiència i, a més, permet una millor ordenació de la mobilitat i els fluxos socials. En segon terme, la Menorca sostenible és la que fa èmfasi en el fet de ser Reserva de la Biosfera, s’enorgulleix d’aquesta distinció i aposta per seguir combinant la sostenibilitat amb el progrés econòmic, com a dos valors essencials per a ser competitius amb la resta de territoris del sud d’Europa. I finalment, promovent la diversificació econòmica, reconeixent el valor del turisme com a generador de riquesa però volent apostar per altres sectors productius per garantir un futur solvent per a totes les famílies de l’illa. Sent plenament conscients que el teixit empresarial menorquí es basa en l’empresa familiar i promovent campanyes d’internacionalització de productes manufacturats i de la indústria alimentària, tan important a l’illa.

I és que l’executiva que encapçalarà Pedro Massa, empresari de llarga trajectòria a Menorca, està format per un equip plural i heterogeni on no hi falten joves i on es posa una mirada en la professionalització de l’òrgan.

Les Illes Balears necessitaven un partit amb un projecte per a les quatre illes. I que el projecte se fes atenent als fets singulars de cada illa, un projecte dissenyat per la gent que coneix el territori. I que a l’hora, es tinguin unes línies bases representades per l’organització en el seu conjunt. És l’hora de recuperar la il·lusió. I que aquesta ens serveixi per enfrontar-nos als nous reptes que tenim al davant, amb un panorama canviant i que requereix visió de futur. Reptes que són globals, però que requereixen actuacions locals amb polítiques properes com les que està planificant dur a terme El Pi Menorca quan entri al Consell Insular.

De moment, peus a terra, humilitat, i molta feina. Aquests, són ingredients bàsic per rebre la confiança dels ciutadans, un cop els partits tradicionals han promogut la desafecció dels ciutadans cap a ella. I aquests ingredients sumats a un projecte sòlid, innovador i amb visió de futur són indicadors de la bona feina que s’ha estat fent i, que de ben segur, seguiran fent els companys de Menorca.

Per tots ells, el meu reconeixement i el meu suport per a que dissenyin la Menorca del futur i per a que, plegats de la mà, afrontem els reptes que se’ns presenten als ciutadans d’aquestes quatre illes.

Suscríbase aquí gratis a nuestro boletín diario. Síganos en X, Facebook, Instagram y TikTok.
Toda la actualidad de Mallorca en mallorcadiario.com.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Más Noticias