Una de les lleis estrella d’aquesta legislatura era la que havia de regular el lloguer turístic o vacacional.
El govern actual va posar els ulls en la regulació d’aquesta modalitat de turisme i damunt d’ella va dipositar els grans mals que preocupen part de la societat mallorquina, que si Palma estava saturada, culpa del lloguer turístic, que si els preus pujaven, culpa del lloguer turístic, que si les carreteres es saturaven, culpa del lloguer turístic, que si decretàvem l’emergència habitacional, qui sap el que és, culpa del lloguer turístic. És clar, amb un diagnòstic equivocat, tenim una solució equivocada i ens surt un bunyol de llei o una llei frankeinstein, que vol fer content a tots i no aconsegueix agradar a ningú.
A uns mesos de les pròximes comeses electorals s’ha començat a posar en marxa aquesta nova regulació, el lloguer de Palma segueix alt, les carreteres es col·lapsen igual o més i ara hem d’afegir que les depuradores fan aigua, millor dit fan merda, perdó per la paraula. Tal volta ens diran que falta temps per veure els seus fruits, però el temps de la legislatura s’acaba i segons pareix que dita llei no tendrà un futur molt extens.
Després de les discussions parlamentàries, la zonificació, les places i el seu preu, el PIAT, encara el serial no ha acabat i pareix que deixarà més damnificats, ara toquen al·legacions i valoracions.
Un dels pobles que ha estat capdavanter en lloguer turístic és sense dubte Pollença. Per moltes i diverses causes, el desenvolupament turístic del municipi del nord de la Serra de Tramuntana, es va basar en aquest model turístic, ja des de fa dècades. Apreciat per la majoria, ha provocat un desenvolupament econòmic i social, crec que més igualitari que altres municipis on els grans hotelers han proliferat. Els pollencins i pollencines són conscients de les bondats del llogar cases i finques per setmanes al mercat europeu, del que és bo i del que és dolent, però la balança és clarament positiva i socialment defensada per la gran majoria.
Ara el Pi a Pollença, entre d’altres, ha presentat al·legacions al PIAT per la zonificació que s’ha fet del municipi de Pollença, ja que posen enormes traves a que aquesta activitat prosperi , declarant el nucli urbà zona saturada, per exemple, o la gran quantitat de condicions que han de complir les pròximes sol·licituds de places, ni cal parlar del seu el preu, però el cas que ens ocupa el PIAT a Pollença va ser rebutjat per la comissió creada pel propi ajuntament i ara resulta que no s’ha fet ni cas a dites consideracions.
Com queda l’ajuntament de Pollença davant els pollencins i pollencines?, com queda el senyor batlle?, com explicar que no han fet gens de cas a les autoritats municipals?, com defensar partits que no creuen en el motor econòmic pollencí?. PSOE i Mes han reeditat el pacte per presentar-se junts a Pollença, els dos partits que han creat aquest bunyol i que no han escoltat gens ni mica als seus companys pollencins, que no tenen força o no l’han volguda exercitar. Una mala carta de presentació per a les pròximes municipals.