Alaior, ciutat educadora

S’estan movent aires de renovació en el món educatiu. Aires que ens parlen de pacte per l’educació, d’estabilitat legislativa, de continuïtat de projecte per tal d’edificar un sistema sòlid i perdurable que ens posi a l’alçada que l’Europa actual ens marca. I aquesta renovació no resta dins l’àmbit de l’escola, sinó que la trascendeix, i cerca la intel.ligència comunitària per avançar cap a una societat més justa i més formada, també des de la col.lectivitat. Els municipis, on es desenvolupa principalment la vida en comunitat, hi tenen molt a dir, ja que han de ser també ens educadors.

Una de les línies programàtiques centrals de Junts per Lô i que haurà de modificar substancialment la política municipal és el projecte de “Ciutat educadora”. Es tracta d’un projecte a nivell mundial, al qual ja s’hi han adherit més de quatre-centes ciutats dels cinc continents. La nostra pretensió neix de la ferma creença que l’educació és qui ha de canviar el món i la nostra realitat local; neix de la voluntat de canviar de soca-rel la manera de fer política al poble, integrant totes les veus (totes!) per tal de construir un model de ciutat on els ciutadans siguin els màxims protagonistes, per sobre de decisions electoralistes i propagandístiques. Es tracta d’un projecte que caldrà construir des de la col.lectivitat, implicant tots els agents socials i polítics, i que modificarà, de forma transversal, el concepte de ciutat i el seu funcionament. Cal partir de la vertebració amb la realitat social, cultural i econòmica del nostre municipi; fa falta repensar la organització municipal per fer-la més cooperativa, consensuada, rendible; cal cercar la corresponsabilitat entre administració i ciutadans a tots els nivells.

Això vol dir que Junts per Lô aposta per un model d’Ajuntament on totes les regidories facin feina de manera transversal, és a dir, que totes col·laborin per tal de tirar endavant projectes més pausats i més racionalitzats, amb el consens de tots.

Vol dir que optimitzarem els recursos i en traurem un profit, a més d’un estalvi considerable (sovint la falta de comunicació entre les regidories ha provocat duplicitats innecessàries que es podrien evitar amb una millor coordinació). Més important encara, vol dir que totes les regidories de l’Ajuntament estaran coordinades i dirigides cap a un mateix objectiu: aconseguir una ciutat millor, una ciutat feta a l’alçada dels més vulnerables, és a dir, dels fiets, dels avis i de la gent amb problemes de mobilitat.

Volem una ciutat facilitadora, que tengui com a objectiu la reconducció dels aspectes que, entre tots, detectem com a millorables. Si aconseguim uns ciutadans amb un millor nivell educatiu i cultural, també aconseguirem que els habitants siguin més saludables, més emprenedors i, en definitiva, més feliços.

En resum, volem una ciutat més vivible, on la gent visqui, però on també convisqui, i on l’objectiu comú sigui créixer i millorar com a comunitat.

 

Fanny Riudavets

Junts per Lô

 

Suscríbase aquí gratis a nuestro boletín diario. Síganos en X, Facebook, Instagram y TikTok.
Toda la actualidad de Mallorca en mallorcadiario.com.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Más Noticias