Molts dels meus amics i companys em diuen que estic molt guerriller amb el to dels meus escrits sobre les polítiques del Pacte de Progrés a les Illes Balears i el Govern d’Espanya.
És evident que el meu posicionament polític es raonablement conservador, encara que tinc grans amics socialistes, crec en un projecte a on l’empresa privada és un dels puntals de la nostra economia, amb la complicada tasca dels petits i mitjans empresaris, especialment els comerciants que s’esforcen cada dia per obrir els seus negocis i crear llocs de feina, en controlar la competència deslleial, una sanitat a l’abast dels que se’l hagin guanyat, però que en un moment d’urgència tothom hi tingui accés i no li falti a ningú, i moltes coses més.
No tinc res personal en contra dels nostres governants d’esquerres actuals, a molts no els conec personalment, però sí que no estic del tot d’acord amb les seves polítiques. No m’agrada que gastin doblers públics amb pamflets a l’aeroport de Palma perquè els turistes coneguin el català .-no es de primera necessitat-. i al mateix temps tinguin l’Hospital Joan March amb un complet abandono a nivell d’infraestructura i manteniment. De portes enfora està brut i abandonat, fa vergonya, a nivell hospitalari hi ha gran professionals, els millors, que fan que els malalts estiguin correctament atesos, impecables. Hi ha una gran diferència entre el personal de l’Hospital i el polítics de la Conselleria de Salut.
La fòbia contra el turisme dels novells i poc preparats polítics de la Vicepresidència i Conselleria de Turisme demostrada amb el suport que donen a accions contra la primera indústria de les Illes Balears, estan conduint a una manca de turistes importants, lo que podria afectar seriosament el sector. Els Tour Operadors fan feina on hi ha més doblers a guanyar, els nostres competidors Tunísia, Turquia, Grècia, Marroc entre d’altres s’han recuperat de la situació d’inseguretat que patien i ocupen el lloc on els hi toca, amb una planta hotelera de qualitat, preus més barats i estimen i volen als turistes, mentre, a les Illes Balears, i amb molta culpa dels nous polítics i part del sector hoteler, no hem sabut fidelitzar als turistes emmanllevats.
Quan el President Cañellas va formar el primer Govern l’any 1983 no sabia a qui nombrar Conseller de Turisme, no coneixia en el seu entorn el perfil de la persona adequada, i es va decidir per un expert, un tècnic, Jaume Cladera, en aquells moments President de ZONTUR. Ha estat un dels millors Consellers de Turisme que hem tingut.
El lloguer turístic no convenç a ningú, han posat pegues i pals a la roda dels que guanyaven uns doblerets llogant ca seva a turistes legalment, ara el Pacte ha posat unes condicions que perjudiquen als llogaters, sempre en contra del benestar dels ciutadans. Esper que en un futur no se’n arrepenteixin i tots en paguem les conseqüències.
La immersió del català a les escoles és evident, el professorat és majoritàriament catalanista i ensenya els seus coneixements d’una forma poc igualitària, agradi o no, el castellà també és el nostre idioma i els alumnes i els seus pares tenen dret a triar en quin idioma volen rebre la seva formació. Estic molt d’acord en que el català, propi de les Illes Balears, és més feble i s’ha de conservar, però sense imposicions i amb el màxim de consens, segur que seria més acceptat.
M’agrada molt més la política que desenvolupen els partits conservadors, autonomistes i de centre, menys intervencionista, sols quan han de ser més realista i menys utòpica. L’administració està per ajudar quan l’empresa privada i els ciutadans ho necessiten, i si, donar idees per la millorar de vida dels ciutadans, però no per ser intervinguts . La utopia és bona segons quan, igual que somiar, però per governar, és necessària una dosis de realisme i pragmatisme que tant el PP com el PI plegats poden aconseguir amb la majoria necessària desitjable per governar les Illes Balears, ja ni ha prou de promeses incomplides i bones paraules del Pacte de Progrés.
No soc guerriller, però m’agrada que els nostres governants defensin la nostre terra, que per això els hem votat, que s’ocupin del benestar dels ciutadans, per exemple: que facin net els nostres carrers, que aturin els vessaments d’aigües brutes a les platges, i tantes i tantes coses que fan falta, però sobretot, que deixin Catalunya pels catalans, les Illes Balears tenen una personalitat pròpia i de moment no necessiten ajuda de ningú, bé, sí, que el Govern de Madrid compleixi les promeses i aprovi el REB lo més aviat possible.